Implicarea noastra in aceasta problema spinoasa a inceput...

In 2013 cand prin diverse articole scrise pe blogul nostru, am tras primele semnale de alarma privind impozitarea veniturilor obtinute de freelancerii care lucreaza pe diverse platforme online sau care au inchiate diverse contracte sau conventii cu diversi clienti din strainatate.

Socul vestii ca aceste venituri ar trebui sa fie impozitate a fost mare pentru majoritatea celor aflati in aceasta situatie, iar intrebarile primite si problemele ridicate pe aceasta tema sunt numeroase.

Pentru a veni in sprijinul acestei categorii numeroase de persoane care realizeaza venituri si care doreau sa se informeze asupra obligatiilor declarative si fiscale pe care le au am participat in calitate de guest-speaker la conferintele si workshop-urile pe teme de fiscalitate, organizate in Romania de Elance.com, cea mai mare platforma de freelancing din lume, unde am explicat celor care activeaza pe aceasta platforma (si pe altele de acelasi gen) modalitatile legale de inregistrare fiscala in Romania. 

 

CONSULTANTA LA INDEMANA ORICUI

In prezent raspundem in mod gratuit la intrebarile generale ale oricarei persoane care doreste sa se informeze despre obligatiile declarative si fiscale pe care le are daca obtine venituri din strainate. Acceseaza formularul, explica situatia ta si vei primi raspunsuri generale si informative despre obligatiile tale. Poti avea nevoie de aceasta consultanta daca esti o persoana fizica si obtii venituri din strainatate activand pe diverse platforme online (elance, themeforest etc), prestand diverse servicii cum ar fi: writing online, marketing si publicitate online, creatie teme site-uri/bloguri/logo-uri, servicii IT etc si nu le declari, si doresti sa intri in legalitate, te putem ghida.

 

Pentru situatii concrete, intrebari mai delicate, ample, pentru analiza documentelor pe baza carora va desfasurati activitatea, oferim consultatii la sediul nostru. 

Tariful este de 100 RON/consultatie. Consultatia dureaza pana la epuizarea intrebarilor clientului.

Va recomand sa aveti la intalnire o lista cu intrebari pentru a nu omite vreun aspect important in timpul intalnirii. De asemenea, orice document puteti aduce in legatura cu situatia care va fi discutata ajuta foarte mult. In 90% din cazuri, atunci cand au fost aduse documente (extrase cont, contracte - terms and agreements, orice alte documente de pe platformele online doveditoare ale situatiei de fapt) am putut identifica informatii pe care clientul nu a stiut sa le ofere, informatii care au schimbat complet datele problemei.